Un crab de zăpadă s-a vândut în Japonia la un preţ record

Data publicării:
Cornish Fishermen Deliver Directly To London's Finest Restaurants
Sursa foto: Matt Cardy/Getty Images

Un crab de zăpadă din Japonia a fost vândut joi pentru suma record de 5 milioane de yeni (41.600 de euro) la prima licitaţie a sezonului din portul Tottori, în vestul ţării, relatează Agerpres, care citează EFE.

Crabul respectiv, cu o greutate de 1,24 kilograme şi o cochilie de 14,6 centimetri, a fost prins marţi la începutul sezonului de pescuit şi achiziţionat prin intermediul companiei de vânzare a crabilor Kanemasa Hamashita Shoten, potrivit datelor facilitate de autorităţile locale.

Suma plătită pentru acest exemplar reprezintă dublul cifrei de 2 milioane de yeni (16.600 de euro) oferită de acelaşi cumpărător, la prima licitaţie a sezonului din 2018, şi care la momentul respectiv a fost considerată de Guinness World Records cea mai mare sumă plătită vreodată pentru un crab.

Această sumă este mai mare şi decât cele 3 milioane de yeni (25.000 de euro) plătite miercuri pentru un alt crab de zăpadă, în greutate de 1,2 kilograme, la prima licitaţie a sezonului organizată în localitatea vecină Shinonsen.

Crabul cumpărat la licitaţia din Tottori va fi vândut unui restaurant din districtul comercial Ginza din Tokio, potrivit companiei Kanemasa Hamashita Shoten.

Crabul de zăpadă, cunoscut sub numele de "zuwaigani" în Japonia, este un crustaceu cu picioare lungi şi subţiri care se pescuieşte mai ales iarna şi care este foarte apreciat pe plan culinar datorită gustului său deosebit de bun.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri