Un episcop german îşi construieşte o reşedinţă de 31 de milioane de euro. Credincioşii îi cer să demisioneze

Data publicării:
40

Episcopul de Limburg vrea să construiască mai multe clădiri de lux lângă catedrala din oraş, inclusiv o capelă privată. Viziunea acestuia contrastează însă cu ceea ce îşi doreşte Papa Francisc de la prelaţi, simplitate şi umilinţă. În plus, cheltuielile excentrice ale lui Franz-Peter Tabartz-van Elst vin într-un moment de austeritate financiară pentru bisericile din Germania.

Fostul lider al comunităţii catolice din Frankfurt, Patrick Dehm, concediat de episcopul de Limburg, duce acum o campanie pentru demiterea acestuia.

„Vrem să le dăm credincioşilor şansa de a-l contacta pe episcop şi a-i spune ce cred despre asta şi desigur să-l invite să demisioneze. Pentru că suma este mare, 31 de milioane. El a încălcat linia roşie”, a declarat Dehm.

Credincioşii catolici din Limburg sunt şi ei consternaţi de planurile episcopului, al căror cost este de 10 ori mai mare decât se estimase iniţial.

„E ceva ce nu se potriveşte deloc cu vremurile de astăzi. Biserica şi Papa trebuie să fie umili şi să dea un exemplu, nimic mai mult”, a spus un enoriaş.

„Este o ruşine ce se întâmplă. Puteau să investească aceşti bani. Nu mai are nicio legătură cu umilinţa”, a declarat un alt credincios.

De la alegerea noului Papă, doi arhiepiscopi din Slovenia şi unul din Camerun au demisionat din cauza unor scandaluri financiare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri