Un Fiat 500L folosit de Papa Francisc în timpul vizitei sale în SUA, scos la licitație

Data publicării:
papa

Încasările rezultate din vânzare vor fi donate operelor de binefacere ale Arhiepiscopiei și în special Catholic Charities, un program de ajutor pentru cei săraci, informează AFP, citată de Agerpres.

Al doilea Fiat 500L în care suveranul pontif a circulat în timpul vizitei sale la Philadelphia (nord-estul SUA) va fi expus la Salonul Auto al orașului, care se va desfășura în perioada 30 ianuarie - 7 februarie. Și acest al doilea autoturism ar putea fi scos la licitație la 29 ianuarie, a completat Arhidioceza, fără a oferi alte detalii.

Ambele autovehicule au fost oferite Arhidiocezei de Fiat Chrysler Automobiles (FCA), iar numerele de înmatriculare au fost furnizate de serviciile secrete americane.

Întrebat de AFP, Max Spann, președintele casei de licitații care va superviza vânzarea, nu a putut oferi o estimare a prețului autoturismului scos la vânzare, însă a precizat că valoarea sa în comerț este de aproximativ 30.000 de dolari.

La Washington, New York și, ulterior, la Philadelphia, Papa Francisc s-a deplasat în timpul vizitei sale din 22-27 septembrie într-un Fiat 500L (utilizând două autoturisme în fiecare oraș), un autovehicul cu mult mai mic decât cele folosite de obicei de către lideri și demnitari în timpul vizitelor oficiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri