Un film despre Osama ben Laden este criticat de senatori americani

Data publicării:
zero-39742

Ei ai trimis o scrisoare directoruluiSony Pictures Entertainment, relatează BBC.

Drama semnată Kathryn Bogelow, cu șanse mari la Oscar, „perpetuează mitul conform căruia tortura este eficientă”. Bigelow a declarat că filmul descrie „o varietate de practici controversate și metode folosite de serviciile de informații”.

Potrivit scenaristului Mark Boal, nicio metodă nu a fost responsabilă pentru succesul operațiunii serviciilor americane.

Scrisoarea a fost semnată de Dianne Feinstein, Carl Levin și fostul candidat la prezidențiale John McCain. Cei trei, membri ai comisiei pentru informații din Senat, au spus că directorul Sony și compania au obligația de a modifica filmul.

„Problema fundamentală este că oamenii care văd acest film vor crede că evenimentele pe care le prezintă sunt fapte reale. Filmul are deci potențialul de a modela opinia publică într-un mod fals”, au spus ei.

Filmul a fost acuzat că ar fi o unealtă de propagandp pentru a-l ajuta pe Barack Obama să fie reales, de aceea lansarea a fost amânată până după alegerile prezidențiale, din noiembrie. De asemenea, s-a spus că Boal, care a lucrat cu Bigelow la pelicula „The Hurt Locker”, a primit acces la informații secrete.

Urmăriți trailer-ul AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri