Un fost angajat al Google a ajuns pe locul 2 în topul bogaților Chinei după pandemia de coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
colin huang fb
Foto: Colin Huang / Facebook

Un fost angajat al Google a fost pentru scurt timp a doua cea mai bogată persoană din China, în urma unei creșteri a vânzărilor pe platforma sa de comerț electronic, Pinduoduo, relatează BBC.

Averea lui Colin Huang a fost evaluată duminică la 45,4 miliarde de dolari, depășindu-l pe Jack Ma, proprietarul Alibaba, cea mai mare platforma de cormerț online din China. Cel mai bogat om din țară a rămas Pony Ma, proprietarul Tencent, cea mai mare companie de jocuri video din lume.

Huang a fost stagiar la Microsoft după care a lucrat timp de trei ani ca inginer la Google.

Acești trei ani au fost incredibil de valoroși pentru mine”, a scris el în 2016. Google mi-a dat mult mai mult decât am contribuit eu”, a adăugat el.

Potrivit Forbes, o scădere a valorii Pinduoduo l-a adus între timp înapoi pe Jack Ma pe locul al doilea în topul bogaților Chinei.

Pinduoduo, fondată în 2015, a devenit deosebit de populară în China pe durata pandemiei Covid-19, comenzile crescând de la 50 de milioane la aproape 65 de milioane pe zi.

A introdus cumpărăturile în echipă, modalitate prin care clienții se reunesc pentru a cumpăra mai multe unități la un preț mai mic. De asemenea, cumpărătorii pot juca și jocuri pe site și uneori primesc cadouri.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri