Un fost jucător din NBA, diagnosticat cu tulburare bipolară, a ajuns pe stradă după și-a pierdut toată averea

Data actualizării: Data publicării:
nba

Fostul baschetbalist Delonte West (36 de ani), cu peste 10 ani petrecuţi în NBA, are probleme grave de ordin psihic (tulburare bipolară). În doar câțiva ani a pierdut toată averea acumulată în perioada în care juca baschet, iar acum trăieşte pe stradă.

În ultimele zile, pe site-urile de sport din SUA au apărut filmuleţe de la mai mulţi fani ai baschetului, care îl arată pe West într-o situaţie foarte dificilă. Pare afectat de problemele pe care le are, nerealizând ce i se întâmplă. Recent, unul dintre foştii lui colegi a vorbit despre situaţie, informează Mediafax.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

”Tot ce putem face este să ne rugăm pentru el şi pentru familia lui şi să sperăm că o să îşi revină. Problemele la nivel psihic sunt destul de frecvente şi apar la multe persoane, dar de care nu ştiu că suferă până când e prea târziu. Nu ştiu exact ce se întâmplă cu Dwest, dar sunt de partea lui şi o să îl ajut cu ce pot. Am vorbit cu el în urmă cu câteva luni, încercând să fiu lângă el ca prieten. Dacă ai probleme de acest tip, e nevoie să stai de vorbă cu cineva. Şi când mă refer la cineva, mă refer la doctor/ doctori, nu persoane din familie, pentru că ele nu te pot ajuta concret.” , a declarat Jameer Nelson, citat de Sports Illustrated.

Delonte West a evoluat, în cariera de sportiv, pentru Boston Celtics, Seattle SuperSonics, Cleveland Cavaliers şi Dallas Mavericks. A prins şi două contracte în China, la Fujian Xunxing şi Shanghai Sharks. În peste 10 ani de carieră, a adunat peste 16 milioane de dolari.

În urmă cu câţiva ani a fost depistat cu tulburare bipolară, care apare, potrivit specialiştilor, dintr-o formă de depresie şi momente de stres pe perioadă mai lungă de timp. La acea vreme nu s-a ferit şi a făcut totul public.

Speculaţiile cu privire la faptul că a rămas sărac şi că a ajuns un om al străzii au apărut din 2016.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri