Un fost sex-simbol a dezvăluit că a fost abuzată sexual, dar critică dezvăluirile tardive despre aceste fapte

Data actualizării: Data publicării:
gina 2

Actrița italiană Gina Lollobrigida a dezvăluit într-o emisiune de televiziune că a fost victima unor agresiuni sexuale, însă consideră că oamenii trebuie să aibă curajul" să denunțe imediat aceste fapte reprobabile, nu după mai mulți ani de la comiterea lor, informează AFP.

„Mi se pare că să vorbești acum despre aceste lucruri seamănă puțin cu o goană după publicitate", a declarat Gina Lollobrigida, fost sex-simbol, în prezent în vârstă de 90 de ani, într-o emisiune de televiziune difuzată miercuri seară, în timpul căreia a fost invitată să vorbească despre scandalurile sexuale care au zguduit industria cinematografică în ultimele săptămâni, relatează Agerpres.

„Trebuie să ai curajul să denunți faptele atunci, pe moment, chiar dacă eu însămi nu am avut acest curaj. Am tăcut, nu am spus nimic", a adăugat celebra actriță italiană.

Exprimându-se în cuvinte puține și cu o mare demnitate, Gina Lollobrigida a dezvăluit că pe parcursul vieții sale a fost victimă a două agresiuni sexuale "destul de grave", comise de un cetățean străin și de un italian.

„Prima dată, eram neștiutoare, nu cunoscusem dragostea, nu știam nimic. Deci, a fost ceva grav. Iar persoana în cauză era foarte cunoscută. Aveam 19 ani, mergeam încă la liceu", a declarat vedeta italiană, născută în 1927.

„A doua oară, mai bine să nu vorbim despre asta", a adăugat ea, dezvăluind doar faptul că agresiunea s-a produs la puțin timp după căsătoria ei din 1949, cu medicul Milko Skofic, cu care a avut un fiu, înainte de a divorța după o conviețuire de 20 de ani.

„Agresiunile sexuale, mai ales atunci când este vorba despre mai mult decât o agresiune, rămân în tine și îți marchează caracterul. Este ceva pe care nu poți să îl scoți afară. E ceva care rămâne în interior. Acțiunile tale sunt mereu supuse acelei amintiri teribile", a declarat actrița italiană.

La o lună după dezvăluirile făcute de cotidianul The New York Times și de revista New Yorker despre producătorul de film Harvey Weinstein, căzut în dizgrație după ce a fost acuzat hărțuire, agresiune sexuală și viol de aproape 100 de actrițe și foste colaboratoare, tot mai multe femei au început să facă dezvăluiri publice pe această temă și numeroși "idoli" din cinematografie au început să fie implicați în astfel de scandaluri.

În Italia, mai multe actrițe i-au luat apărarea regizorului Giuseppe Tornatore, autorul lungmetrajului „Cinema Paradiso", premiat cu Oscarul pentru cel mai bun film străin în 1990, acuzat că a agresat sexual o actriță în urmă cu 20 de ani, fapt dezmințit de cineastul italian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri