Un fotograf din Anglia a surprins, de la țărm, un vapor zburător în largul mării. Care este explicația

Data publicării:
Un vapor pare că plutește în aer deasupra orizontului
Iluzia optică a vaporului care pare că levitează deasupra orizontului a fost surprinsă în zona de coastă a regiunii Cornwall din Anglia. Foto: captură Twitter/@trtworld

Imagini cu ceea ce pare a fi un vapor zburător au fost surprinse de un fotograf în Cornwall pe coasta Angliei, relatează BBC.

David Morris este cel care a făcut fotografia în care vasul pare că levitează deasupra orizontului. Imaginea a fost surprinsă în Falmouth Cornwall. Meteorologul BBC David Braine a explicat despre ce este vorba de fapt – o iluzie optică de tip „miraj superior” care se petrece din cauza unor condiții atmosferice speciale care curbează lumina.

Braine spune că această iluzie optică este un fenomen destul de des întâlnit în zona arctică, însă mult mai rar în Europa/Regatul Unit dar poate apărea uneori în perioada iernii.

„Mirajele superioare se petrec din cauza unui fenomen meteo numit inversie de temperatură, atunci când aerul rece stă deasupra apei, iar deasupra aerului rece este aer cald. Pentru că aerul rece este mai dens decât cel cald, el practic îndoaie lumina în ochii cuiva care stă pe pământ, pe coastă, și schimbă percepția cu privire la cât de departe vedem un obiect”, spune Braine.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri