Un grup care plănuia acte de terorism, arestat cu două săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Rio

Data publicării:
Statuie Iisus si stadion olimpic Rio Brazilia GettyImages-545077012

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Membrii grupului ar avea legături cu Statul Islamic, informează Globonews. Reuters scrie că nu a putut confirma imediat această informaţie, fiind neclar unde a avut loc operaţiunea şi neexistând detalii despre ea.

Ministrul Justiţiei Alexandre de Moraes urma să susţină o conferinţă de presă despre operaţiune.

Agenţia braziliană de informaţii a anunţat joi că anchetează toate ameninţările cu privire la Jocurile Olimpice, care încep pe 5 august, după ce o presupusă grupare islamistă braziliană a jurat credinţă Statului Islamic, notează News.ro.

Grupul SITE, care monitorizează activitatea jihadistă online, a raportat că o grupare necunoscută, care se autointitulează„Ansar al-Khilafah Brazil”, a anunţat duminică, în mesaje postate pe aplicaţia de mesagerie Telegram, că îl urmează pe liderul Statului islamic Abu Bakr al-Baghdadi. Gruparea a promovat propagandă a Statului Islamic în arabă, engleză şi portugheză.

Autorităţile braziliene au consolidat măsurile de securitate în urma atacului cu un camion comis săptămâna trecută la Nisa, în Franţa, soldat cu 84 de morţi.

Autorităţile au în vedere cordoane de securitate, baraje rutiere suplimentare şi percheziţionarea corporală a vizitatorilor de la Rio de Janeiro în perioada Jocurilor Olimpice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri