Un guru din India, dat în urmărire pentru agresiune sexuală, anunță că și-a creat o țară. Ce promite să ofere în Kailaasa

Data publicării:
Nithyananda Swami guru getty
Foto: Getty Images

Un guru din India, dat în urmărire şi căutat de Poliţie pentru acuzaţii de agresiune sexuală, a anunţat că a creat o nouă ţară pentru hinduşi, care va lupta împotriva încălzirii globale, va oferi asistenţă medicală gratuită şi va promova egalitatea de gen şi vegetarianismul, informează vineri Thomson Reuters Foundation.

Nithyananda Swami, care avea în trecut mii de adepţi, inclusiv staruri de cinema şi politicieni din India şi din străinătate, a fost arestat în 2010 în urma unui scandal sexual. Ulterior, el a fost pus sub acuzare pentru viol şi răpire şi, potrivit mass-media, ar fi fugit din India, potrivit Agerpres.

În această săptămână, Nithyananda a anunţat într-un mesaj video publicat pe YouTube că şi-a creat propria ţară, denumită Kailaasa, dedicată "conservării, restaurării şi renaşterii unei culturi şi civilizaţii iluminate, bazate pe un hinduism autentic".

Toţi hinduşii practicanţi - în număr de peste 1 miliard - pot aplica pentru obţinerea cetăţeniei în Kailaasa, o ţară denumită după Muntele Kailash din Tibet, considerat sacru de hinduşi şi budişti.

Site-ul https://kailaasa.org conţine imagini cu un steag triunghiular şi un paşaport, însă nu precizează zona în care se află Kailaasa.

Potrivit unor relatări apărute în mass-media din India, noua ţară s-ar afla pe o insulă aflată în largul coastelor Ecuadorului, cumpărată de adepţii bogaţi ai lui Nithyananda.

Micronaţiunile precum Kailaasa sunt entităţi autoproclamate care se revendică state independente şi suverane, dar care nu sunt recunoscute de celelalte ţări şi nici de Organizaţia Naţiunilor Unite.

Există aproximativ 80 de micronaţiuni în lume, potrivit Google Maps.

Ele sunt de obicei create ca o formă de experiment filosofic, protest politic, expresie artistică sau pur şi simplu din amuzament. Mai multe micronaţiuni au monedă proprie, o constituţie şi chiar armate.

Un alt guru spiritual indian, Rajneesh, a înfiinţat oraşul Ranjneeshpuram în statul american Oregon în anii 1980, iar acesta deţine departamente proprii de poliţie şi pompieri şi un sistem de transport public.

Editor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri