Un hacker spune că a lăsat de câteva ori Coreea de Nord fără internet. El este frustrat că SUA nu au răspuns atacurilor nord-coreene

Data actualizării: Data publicării:
hacker
Foto: Guliver/ Getty Images

Un hacker american spune că se află în spatele unui atac de răzbunare care a lăsat Coreea de Nord fără internet de câteva ori în ultima lună, transmite The Independent.

Hackerul denumit P4x spune că a fost ținta spionilor Coreei de Nord care au atacat cercetători occidentali din securitate în 2021.

Hackerul a declarat pentru Wired că l-a enervat atacul și a fost frustrat de lipsa de răspuns al autorităților americane.

El a afirmat că Coreea de Nord a încercat să fure instrumente pentru atacuri cibernetice și informații privind vulnerabilități de programare, pe care a reușit să le prevină.

Însă a rămas indignat și a decis să se răzbune, declarând pentru Wired că „am simțit că este lucrul pe care trebuie să-l fac aici”. „Dacă ei nu văd că avem colți, doar va continua”.

El a mai adăugat: „Vreau ca ei să înțeleagă că dacă vii împotriva noastră, înseamnă că o parte din infrastructura ta va cădea o vreme”.

Penele de internet din Coreea de Nord au avut loc în aceeași perioadă în care statul efectua o serie de teste armate, ceea ce a făcut unii observatori să sugereze că ar fi vorba de intervenția unei țări străine.

În timpul penelor, toate site-urile țării, în număr de doar câteva zeci, păreau că au căzut în același timp.

Afirmația hackerului nu poate fi verificată în mod independent, însă publicația Wired spune că P4x a furnizat înregistrări ale monitorului său cu acțiunile respective.

El a refuzat să spună cum a spart sistemul nord-coreean pentru a declanșa un atac care blochează utilizatorul serverelor și routerelor.

Observatorii spun că puțini cetățeni nord-coreeni au acces la internet iar paginile afectate afișează în mare parte propagandă guvernamentală.

El a mai declarat pentru Wired că a fost „destul de interesant cât de ușor a fost să ai un efect acolo”.

P4x spune că a lansat un nou site ascuns pentru hackeri, numit FUNK, care reprezintă un acronim pentru „F U North Korea", astfel încât aceștia să acționeze împotriva țării asiatice.

„Scopul este de a efectua atacuri proporționale și de a aduna informații pentru a opri Coreea de Nord de la atacarea complet nederanjată a lumii occidentale”, mai spune acesta.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri