Un informator al CIA implicat în uciderea generalului iranian Qassem Soleimani va fi executat

Data actualizării: Data publicării:
Top Iranian General Qasem Soleimani killed in US airstrike on Baghdad
FOTO: Agerpres

Un iranian care a furnizat informaţii serviciilor secrete americane şi israeliene privind deplasările generalului Qassem Soleimani, ucis într-o operațiune a SUA, va fi executat, relatează Reuters, citată de Agerpres. Sentinţa urmează să fie executată în curând.

Soleimani, comandantul forţei iraniene de elită Quds, a fost ucis în 3 ianuarie în Irak, în urma loviturii unei rachete lansate de o dronă a Statelor Unite. Potrivit Washingtonului, generalul era coordonatorul atacurilor miliţiilor susţinute de Iran împotriva forţelor americane din regiune.

Mahmoud Mousavi-Majdd, unul din spionii pentru CIA şi Mossad, a fost condamnat la moarte. El i-a informat pe inamicii noştri despre deplasările martirului Soleimani, a anunţat într-o conferinţă de presă televizată Gholamhossein Esmaili, purtătorul de cuvânt a sistemului judiciar iranian.

În 8 ianuarie, Iranul a ripostat la uciderea lui Soleimani printr-un atac cu rachete asupra bazei militare irakiene Ain al-Assad, unde staţionau forţe americane. Niciun militar din SUA nu a fost ucis sau rănit imediat, însă ulterior câteva sute de soldaţi au fost diagnosticaţi cu leziuni cerebrale.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri