Sari la conținut

Un inginer chinez s-a căsătorit cu o femeie-robot pe care a construit-o el însuși

Zheng Jiajia, un inginer chinez expert în inteligență artificială, s-a căsătorit cu o femeie-robot construită de el însuși. La ceremonie au participat mama sa, prieteni și colegi de facultate, relatează Agerpres.

robotica china

Foto: sina.com

Căsătoria nu are valoare legală, având în vedere că uniunile între oameni și androizi nu sunt încă prevăzute în legislația chineză, potrivit site-lui Sina.com, citat de EFE. Ceea ce nu înseamnă că nu a fost mai puțin pompoasă, incluzând un banchet, cadouri și tradiționalul voal roșu de mireasă tipic pentru căsătoriile tradiționale în această cultură orientală.

Mireasa, fabricată de Zheng în 2016, se numește Yingying, și potrivit mirelui, are 31 de ani și a început o relație cu el în urmă cu doi ani. Zheng, care nu mai avea iubită de mulți ani, a optat să-și construiască viitoarea soție după ce familia și prietenii au făcut în ultimul timp presiuni asupra lui ca să se însoare, notează presa locală.

Yingying este capabilă să vorbească printr-o conexiune la un computer cu acces la texte și arhive audio înmagazinate, poate recunoaște fotografii și obiecte, dar nu este programată să meargă, deși soțul a promis că se ocupă de acest lucru.

Inginerul, care a lucrat mulți ani la compania multinațională Huawei iar în 2014 și-a deschis propria firmă, a asigurat că va trăi alături de Yingying până când moartea — sau problemele de baterie — îi va despărți.