Un jurnalist de investigații din Maroc riscă un an de închisoare după ce a jignit un judecător

Data publicării:
Jurnalistul Omar Radi
Sursă foto: Facebook

Jurnalistul de investigații și activistul marocan Omar Radi riscă să fie conamnat la 12 luni de închisoare după ce a jignit un judecător într-un mesaj publicat pe Twitter, în urmă cu 9 luni, potrivit organizației Human Rights Watch, scrie CNN.

Radi, un jurnalist de 33 de ani premiat pentru investigațiile sale, urmează să-și afle sentința pe 2 ianuarie.

„Autoritățile marocane ar trebui să-l elibereze și să renunțe la acuzațiile împotriva unui jurnalist care a jignit un judecător, pe Twitter, în urmă cu nouă luni”, spun reprezentanții HRW.

Cazul a atras atenția cetățenilor care au protestat, vineri și sâmbătă, în fața Parlamentului din Rabat, în semn de solidaritate față de Omar Radi.

„Am venit la manifestația din Rabat pentru a denunța această ilegalitate care nu este altceva decât o răzbunare politică împotriva jurnalistului de investigații Omar Radi. A fost arestat pentru că a scris despre faptele de corupție ale elitei politice”, a declarat unul dintre participanții la protest.

În luna aprilie, Omar Radi a publicat un mesaj pe Twitter în care a criticat un judecător care i-a condamnat definitiv pe liderii unor proteste la 20 de ani de închisoare.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri