Un medic a fost concediat după ce i-a prescris pe rețetă înghețată și jocuri video unui copil cu simptome de gripă

Data actualizării: Data publicării:
Doctor,Woman,And,Kid,Boy,Patient,At,Home.,The,Pediatrician
Un medic a fost concediat după ce i-a prescris pe rețetă înghețată și jocuri video unui copil cu simptome de gripă FOTO: Shutterstock

Un medic brazilian și-a pierdut locul de muncă după ce i-a prescris înghețată de ciocolată și jocuri video unui copil de 9 ani cu dureri în gât și simptome asemănătoare gripei.

Pe 18 mai, Priscila da Silva Ramos, o mamă de 37 de ani din Osasco, un oraș din statul São Paulo, și-a dus copilul de 9 ani la un control la o clinică de stat, după ce acesta a început să se simtă rău și să vomite. Ea spune că medicul de acolo a fost foarte neprofesionist, a întrebat-o dacă s-a uitat în gâtul copilului ei, dar nu s-a obosit să facă el asta. În loc să-l examineze efectiv pe minor, medicul, a cărui nume nu a fost făcut public, a început să scrie o rețetă pentru medicamente precum amoxicilină, ibuprofen și altele, dar la punctul 6 de pe rețetă a completat înghețată de cicolată și jocuri video.

reteta
Un medic brazilian și-a pierdut locul de muncă după ce i-a prescris înghețată de ciocolată și jocuri video unui copil de 9 ani cu dureri în gât FOTO: Globo

„A început să scrie rețeta fără să-mi examineze fiul, fără să se uite în gât, fără să-i examineze pieptul, fără nimic”, a spus mama revoltată, potrivit Globo. „Apoi l-a întrebat pe fiul meu dacă îi place înghețata, iar el i-a spus că da. A întrebat dacă de ciocolată sau căpșuni, iar copilul meu a spus ciocolată. Dar nu mi-aș fi imaginat niciodată că a trecut înghețata pe rețetă. Dar a prescris înghețată și sesiunile zilnice de Free Fire, un joc de pe telefonul mobil.

Ramos le-a spus jurnaliștilor brazilieni că nu a observat că înghețata și jocurile video fuseseră trecute pe rețetă decât a doua zi, când mătușa băiatului a studiat tratamentul și a fost surprinsă de ultimele două rânduri din partea de jos. Cele două surori au decis să posteze pe Facebook rețeta neobișnuită, aceasta devenind rapid virală.

Reacțiile au fost mixte, unii spunând că medicul nu s-a comportat ca un profesionist, însă alții au spus că a fost o glumă nevinovată și că medicul a vrut să fie mai uman în relația cu micul pacient.

Din nefericire pentru medic, toată povestea a ajuns să fie cunoscută de responsabili din administrația de sănătate publică din Brazilia. Potrivit Primăriei din Osasco, medicul a fost demis de la clinica respectivă.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri