Video Un medic francez în vârstă de 98 de ani continuă să trateze pacienții, în plină pandemie de coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
Medicul francez in varsta de 98 de ani continua sa-si trateze pacientii
Foto: captură video / BBC

Un medic francez în vârstă de 98 de ani continuă să trateze pacienții, în ciuda faptului că el însuși face parte dintr-o categorie vulnerabilă în fața noului coronavirus, scrie BBC.

Medicul Christian Chenay vizitează săptămânal căminele de bătrâni, explicând că decizia sa vine pe fondul lipsei de medici de familie din Franța.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Toată lumea este speriată, dar eu am grijă. Soția mea este îngrijorată că aș putea aduce virusul acasă și are dreptate”, a declarat Chenay, care a fost nevoit să-și închidă temporar cabinetul din Paris, ca urmare a măsurilor anti-COVID.

În ciuda faptului că există riscul ca în căminele de vârstnici să existe focare de infecție, medicul în vârstă de 98 de ani continuă să-și viziteze pacienții vârstnici.

„Nu pot să-i abandonez în timpul acestei pandemii. Nu s-ar descurca pe cont propriu. Dacă cineva s-ar infecta aici (n.r. într-un cămin) ar fi un dezastru. Am aproape 99 de ani și ar trebui să-mi reduc activitatea. Lucrez mai lent ca în trecut și trebuie să am mai multă grijă”, a declarat medicul Christian Chenay.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri