Un membru al familiei regale a fost executat în Arabia Saudită

Data actualizării: Data publicării:
Saudi police raid cars, houses in Awamiya
Saudi security forces are arresing a man in this file photo.

Ministerul de Interne de la Riyad a anunțat că membru al familiei conducătoare Al-Saud a fost executat după ce a pledat vinovat pentru uciderea unui cetățean saudit, transmite Agerpres.

Saudi security forces are arresing a man in this file photo.

Într-un comunicat, Ministerul de Interne a precizat că prințul Turki Bin Saud Bin Turki Bin Saud Al-Kabir a fost executat pentru că a împușcat mortal un cetăţean saudit în urma unei lupte colective. Execuţia a avut loc la Riyad.

Acest anunț a stârnit reacții mixte pe Twitter. „Aplicarea legii divine nu face nicio diferență între un prinț și un cetățean simplu. Suntem cu toții egali în această țară”, a scris un internaut.

„Au trecut numai trei ani între crimă și execuţie”, a menționat avocatul Abderrahman al-Lahem, care a salutat „determinarea” autorităților de a aplica legea. Acesta spune că, în alte cazuri procesele au durat mult mai mult.

Familia regală Al-Saud a Arabiei Saudite numără mii de membri care poartă toţi, fără excepţie, titluri de prinţ şi prinţesă.

Aceasta a fost cea de-a 134-a execuție în regat de la începutul anului, potrivit unui calcul realizat pe baza comunicatelor oficiale. În 2015, 153 de persoane au fost executate în Arabia Saudită, cele mai multe din ultimii 20 de ani, potrivit AFP. Arabia Saudită este a treia țară cu cele mai multe execuții, după Iran și Pakistan, potrivit unui clasament al Amnesty International.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri