Un mesaj dat familiei a salvat-o pe o studentă din Utah. Polițiștii au găsit-o în subsolul unei case, goală și acoperită cu cărbune

Data actualizării: Data publicării:
Madelyn Allen rapita utah
Madelyn Allen a fost găsită în viață, la aproape o săptămână după dispariție. Foto: Facebook

O studentă din Utah, care a dispărut săptămâna trecută, a fost găsit în viață în subsolul casei unui bărbat în vârstă de 39 de ani. Madelyn Allen, în vârstă de 19 ani, a fost găsită de poliție goală și acoperită cu cărbune. Bărbatul a fost arestat, fiind acuzat de răpire și viol.

Polițiștii au anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că l-au arestat pe Brent Brown, în vârstă de 39 de ani, în legătură cu dispariția lui Madelyn Allen, studentă din Ephraim. Aceasta fusese dată dispărută, după ce a reușit să trimită un mesaj de pe telefonul personal care a alertat familia, potrivit nbcnews.

Declarația dată poliției prezintă detalii tulburătoare despre răpirea sa. Allen l-ar fi cunoscut pe Brown pe un „grup de chat online”. Potrivit imaginilor de pe camerele de supraveghere din campusul în care era cazată studenta, aceasta a fost văzută părăsind căminul ei din Snow College din Ephraim în jurul orei 21:22 pe 13 decembrie.

Agresorul a luat-o pe Allen în acea seară și a dus-o în Loa, un oraș din Wayne County, la aproape 150 de kilometri distanță, unde, potrivit informațiilor din anchetă, relația dintre studentă și bărbat a devenit neconsensuală și violentă. 

Mesajul salvator trimis familiei

Potrivit declarațiilor date anchetatorilor, Madelyn Allen a fost ținută într-o „zonă de depozitare a cărbunelui” din subsolul casei. Agresorul i-a luat telefonul mobil, însă a fost convins de tânără să o lase să dea un mesaj familiei în care să „își exprime dragostea pentru ei”, astfel încât aceștia să nu fie îngrijorați. 

Mesajul trimis familie cu textul „Vă iubesc” i-a alarmat pe părinții și frații ei, determinându-i să meargă la poliție. Când a aflat că este căutată de poliție, bărbatul i-a aruncat telefonul, însă autoritățile au reușit să-l localizeze și să ajungă, în cele din urmă, la casa răpitorului.

Inițial, bărbatul a refuzat să-i lase pe polițiști în locuință, însă ulterior aceștia au obținut acordul părinților lui Brent Brown, care erau proprietarii casei.

La percheziție, anchetatorii au găsit-o pe Madelyn Allen în subsolul casei, goală, murdărită de cărbune, cu părul tuns. O armă a fost găsită în subsol, iar Brown era în posesia a trei cuțite când a fost arestat.

Tânăra le-a spus anchetatorilor că Brown a violat-o de mai multe ori, a sufocat-o și a amenințat-o că va merge după familia ei dacă pleacă sau dacă a spus cuiva unde se află.

Tânăra de 19 ani a fost dusă la spital pentru un control, după care s-a reunit cu familia. La o conferință de presă, părinții tinerei au vorbit despre recunoștința și ușurarea lor că și-au regăsit fiica.

„Suntem foarte bucuroși și ușurați că este în siguranță. Deși acum este în siguranță, încercarea prin care a trecut este periculoasă și traumatizantă. Ea este acum o supraviețuitoare. Suntem recunoscători că este din nou alături de noi, astfel încât să o putem ajuta să se vindece și să se recupereze.”, au transmis aceștia.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri