Foto Un mesaj în sticlă aruncat în mare de o fată de opt ani din Scoția a fost descoperit în Norvegia, după 25 de ani

Data publicării:
femeie cu o sticlă verde cu o bucată de hârtie în interior și un copil
Sticluța cu mesajul vechi de 25 de ani a fost descoperită la 1.287 kilometri distanță de unde a fost aruncată. Foto: Captură BBC

Un mesaj într-o sticlă aruncat în mare de o fetiță din Aberdeenshire, Scoția, a fost descoperit, 25 de ani mai târziu, în Norvegia, la aproximativ 1.300 kilometri distanță, relatează BBC.

Joanna Buchan avea opt ani atunci când a aruncat, de la bordul unei bărci de pescuit, o sticluță în care se afla o hârtie cu un mesaj scris de mână, în 1996, pentru un proiect de la școală.

Mesajul a fost descoperit după 25 de ani, la 1.287 kilometri depărtare, de o femeie din Norvegia. Mesajul a fost descoperit în Gasvaer, în nordul Norvegiei, de Elena Andreassen Haga. Încântată de descoperire, Elena a încercat, apoi, să o găsească pe autoarea mesajului pe rețelele sociale.

Scrisă îngrijit și adresată „descoperitorului”, scrisoarea Joannei include o descriere a câinelui ei și a proiectelor de la școală, dar și iubirea pentru dulciuri și ursuleți de pluș.

Elena, în vârstă de 37 de ani, spune că a descoperit sticluța în vara lui 2020.

Am deschis-o și ne-am dat seama că trebuie să avem mare grijă pentru că, după cum vedeți, sticla s-a aflat multă vreme în apă, iar hârtia era fragilă. Am putut, totuși, să o deschidem și am descoperit că vine din Scoția”, a spus ea.

Femeia a căutat-o apoi pe Facebook pe Joanna, însă ea nu a văzut mesajul până luni. Joanna are, acum, 34 de ani și este medic în New South Wales, în Australia. Ea spune că a descoperit mesajul din 2020 al Elenei în timp ce se uita prin cererile de mesaj de pe Facebook Messenger.

„Îmi aduc aminte vag că am aruncat acest mesaj în apă în 1996, la Peterhead, Mi-am recunoscut scrisul de mână. Am râs copios când am recitit-o”, a adăgat ea.

hârtie scrisă de mână și ruptă pe alocuri
Scrisoarea Joannei a călătorit aproape 1.300 de kilometri din Scoția până în Norvegia, până să ajungă în mâinile Elenei. Foto: Captură BBC.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri