Un misionar poate fi acuzat de genocid, după ce a intrat pe teritoriul unuia dintre cele mai ostile triburi de indigeni din lume

Data actualizării: Data publicării:
trib
Foto: Wikipedia Commons

Un misionar american care a intrat pe teritoriul tribului Hi-Merimã, săptămâna trecută, și a expus astfel tribul indigen bolilor și, posibil, morții, ar putea fi acuzat de genocid, scrie Metro. 

trib
Foto: Wikipedia Commons

Steve Campbell a intrat pe teritoriul unuia dintre puținele triburi indigene care mai supraviețuiesc pe teritoriul Braziliei, din bazinul fluviului Amazon.

Cum oamenii din aceste triburi nu au avut niciun contact până acum cu lumea modernă, ei nu și-au dezvoltat imunitatea față de unele boli și ar putea fi uciși chiar și de o banală răceală.

Campbell este acum anchetat de Departamentul pentru Relații cu Indigenii, din Brazilia, iar ONG-ul Survival International a avertizat că bărbatul riscă să fie pus sub acuzare pentru genocid.

„Este un caz de violare și expunere a populației de indigeni la moarte. Chiar dacă nu a existat contact direct, riscul transmiterii unor boli este foarte ridicat”, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului.

Despre tribul Hi-Merimã nu se știu foarte multe lucruri. Tribul este cunoscut pentru modul în care a respins orice contact cu lumea exterioară și are relații ostile chiar și cu alte comunități de indigeni.

Misionarul american susține însă că a intrat din greșeală pe teritoriul tribului, în timp ce îi învăța pe indienii din tribul vecin, Jamamadi, cum să folosească GPS-ul.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri