Sari la conținut

Un nou zgârie-nori din Dubai în flăcări, în apropierea celui devastat vineri

Un incendiu a izbucnit duminică în alt zgârie-nori, în portul tursitic Dubai, la doar câteva zile după ce un incendiu a cuprins unul dintre cele mai înainte turnuri locuite, în acelaşi cartier, transmite News.ro.

Autorităţile au stins rapid incendiul de duminică de la Tiger Tower şi au anunţat că nu s-au înregistrat răniţi. Însă incendiul a provocat nemulţumiri după cel de vineri de la Torch Tower, care se află la doar o stradă depărtare de locul celui de duminică.

Incendiul a pornit de la nişte haine lăsate în balcon la etajul 53, a declarat căpitanul Amer Abdulwahab al-Qahtani din cadrul Apărării Civile de la Dubai.

Anchetatorii cred că o ţigară care nu a fost bine stinsă sau temperaturile ridicate, care au atins 43 de grade Celsius, au declanşat focul.

Un incendiu a cuprins vineri Torch Tower, clădire cu 86 de etaje, situat în apropiere. A fost a doua oară în doi ani şi jumătate când acest imobil, înalt de 335 de metri, a fost devastat de flăcări. Torch Tower, situat în cartierul popular de pe faleză, a fost afectat de un incendiu în februarie 2015.

Niciunul dintre aceste incendii nu s-au soldat cu un număr important de victime.