Un oficial din India a dat ordin să fie golit un baraj pentru a-și găsi telefonul scăpat în apă

Data actualizării: Data publicării:
baraj india
Foto: Profimedia

Un oficial guvernamental din India a fost suspendat din funcție după ce a ordonat golirea unui baraj pentru a-și recupera telefonul, scrie BBC. Când l-a găsit, după trei zile, telefonul nu mai mergea.

Rajesh Vishwas, inspector guvernamental în domeniul alimentar, și-a scăpat telefonul Samsung, în valoare de 1.200 de dolari, în apa barajului Kherkatta, din statul Chhattisgarh (centrul Indiei), în timp ce își făcea un selfie, potrivit sursei citate. 

El a spus că telefonul conține date guvernamentale sensibile și trebuie recuperat.

După ce scafandrii nu au reușit să-l găsească, oficialul a plătit să fie adusă o pompă pentru scoaterea apei din baraj. El a spus că a primit aprobarea verbală din partea unui alt oficial „să scoată niște apă din baraj într-un canal din apropiere”, pentru că „ar fi în avantajul fermierilor să primească mai multă apă”.

Pompa a mers câteva zile, scoțând circa două milioane de litri de apă din baraj, ceea ce ar fi suficient pentru irigarea a 600 de hectare.

Operațiunea a fost oprită după intervenția unui alt oficial, care a sosit la fața locului în urma unei plângeri.

Rajesh Vishwas „a fost suspendat până la finalizarea unei anchete. Apa este o resursă esențială și nu poate fi risipită în acest mod”, a declarat Priyanka Shukla, oficial din districtul Kanker.

Rajesh Vishwas a negat că a abuzat de funcția sa și a spus că apa extrasă din baraj oricum nu era utlilizabilă.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri