Un pastor american care s-a plâns de „isteria” coronavirusului, deși era infectat cu COVID-19, a murit

Data publicării:
landon spandlin fb
Foto: Landon Spradlin Music/ Facebook

Pastorul Landon Spradlin nu era îngrijorat de coronavirus atunci când a mers în New Orleans pentru a predica în timpul sărbătorii Mardi Gras. O lună mai târziu era mort, relatează BBC.

„Îi plăcea să râdă. Îi plăcea să cânte la chitară. Cânta la chitară chiar și atunci când nu trebuia. A fost cel mai bun om din lume”, spune Jesse Spradlin, fiica lui Landon Spradlin.

Când pandemia va trece, soția și cei cinci copii ai pastorului Landon Spradlin speră să țină pentru el o mare ceremonie funerară. Deocamdată au făcut o înmormântare cu doar patru sau cinci invitați, inclusiv chitaristul de blues care i-a cântat la mormânt.

În urmă cu o lună, pastorul Spradlin, care avea 66 de ani, a condus alături soția sa Jean 1500 de kilometri, de la locuința lor din Virginia până în Louisiana, pentru a patricipa la Mardi Gras, tradiționala sărbătoare de Lăsata Secului.

Pastorul considera că, prin muzică, poate salva sufletele unora dintre sutele de mii de oameni care participau laa festivități.

„Misiunea sa a era să intre în pub-uri, cluburi și baruri, să cânte blues și să le spună oamenilor că Iisus i-a iubit", spune Jesse Spradlin, în vârstă de 28 de ani.

După ce s-a întors acasă, pastorul a început să se simtă rău. Un prim test pentru COVID-19 a ieșit negativ. Deși era bolnav, posta pe rețelele sociale despre „isteria” din jurul coronavirusului.

În 13 martie, Spradlin a distribuit pe Facebook o postare înșelătoare, care compara decesele cauzate de gripa porcină cu morțile din cauza noului coronavirus.

„Tata nu credea că este o farsă, știa că este un virus real. Dar a distribuit acea postare pentru că era frustrat că mass media propagă frica”, spune fiul pastorului, Landon Isaac.

La scurt timp, însă, starea pastorului s-a înrăutățit.

„Începuse să respire greu. I-am spus că trebuie să mergem acasă, dar nu a mai ajuns”, a mai spus Landon Isaac.

Spradlin a fost spitalizat în Carolina de Nord, cu dublă pneumonie și fost testat pozitiv pentru COVID-19. A murit după 8 zile la terapie intensivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri