Un pensionar care i-a oferit fiicei sale 5.000 de lire ca să o ajute să-și plătească facturile a ajuns să fie condamnat

Data actualizării: Data publicării:
bancnote de 50 de lire sterline insirate pe o masa
Un pensionar care i-a oferit fiicei sale 5.000 de lire ca să o ajute să-și plătească facturile a ajuns să fie condamnat. Foto: Profimedia Images

Un pensionar care i-a oferit fiicei sale 5.000 de lire sterline ca să o ajute să facă față costurile ridicate ale facturilor a ajuns să fie urmărit penal și condamnat pentru că, luând contact cu ea, a încălcat un ordin de restricție.

Anthony Mitchell, în vârstă de 73 de ani, i-a trimis un sms fiicei sale în februarie, spunând că vrea să o ajute cu bani.

"Văd că dobânzile au crescut. Situația este grea și se va înrăutăți. Uite 5.000 de lire sterline. Nu îi vreau înapoi. Dacă te vor ajuta, te rog să îi iei. Te rog să te gândești la asta înainte de a suna la poliție.", i-a scris bărbatul.

Scriind acest mesaj, bărbatul a încălcat un ordin de restricție prin care i se interzicea să o contacteze pe fiica sa. Ordinul fusese emis în 2018 și este în vigoare până în 2030. 

"Inculpatul i-a trimis un sms fiicei sale. Ea nu a răspuns niciodată la acest mesaj și a anunțat poliția, așa cum a fost și corect să facă. Inculpatul le-a spus polițiștilor că este îngrijorat de faptul că fiica lui își va crește copiii în actuala criză financiară. În mod evident, fiica lui nu dorește să aibă niciun contact cu el", a declarat procurorul Zaine Riaz.

Mitchell a pledat vinovat pentru încălcarea ordinului de restricție, aceasta fiind prima sa condamnare penală.

Magistrații i-au spus lui Mitchell că încălcarea unui ordin de restricție a fost "o chestiune gravă" și au dispus în cazul lui o pedeapsă cu suspendare pentru o perioadă de 12 luni, timp în care nu are voie să comită nicio infracțiune. Totodată, el va trebui să plătească 211 lire sterline pentru cheltuieli de judecată și taxe.

Avocatul Andrew Bennett a declarat că nu a mai întâlnit niciodată un caz ca acesta: "Domnul Mitchell i-a dat inițial fiicei sale o sumă de 5.000 de lire sterline ca să-și plătească ipoteca. În 2016 a avut loc un scandal în familie. Atunci ea i-a trimis înapoi cele 5.000 de lire sterline. Au ajuns în instanță, iar judecătorii au impus un ordin de restricție. În februarie, când rușii au invadat Ucraina, Mitchell a prevăzut că lumea financiară se va prăbuși. El a vrut doar să le dea banii. Mă surprinde că a ajuns în fața instanței astăzi".

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri