Un pilot de avion, prins cu o alcoolemie de nouă ori peste limita legală înainte de un zbor

Data publicării:
Travel Images
Foto: Guliver/Getty Images

Un pilot de avion din Japonia a fost prins cu o alcoolemie de nouă ori peste limita legală înainte de a se urca la manșa unui zbor de pe aeroportul londonez Heathrow. Incidentul a avut loc în luna octombrie și a fost condamnat joi la 10 luni de închisoare.

Katsutoshi Jitsukawa, în vârstă de 42 de ani, pilot al companiei Japan Airlines trebuia să fie la manșa un avion Boeing 777 pe 28 octombrie între Londra și Tokyo, dar nu a trecut peste testul de alcoolemie cu puțin timp înainte de decolare, relatează CNN.

Rezultatul a arătat că pilotul avea 189 de miligrame de alcool în 100 de mililitri de sânge. Limita maximă legală este de 20 de miligrame.

Testul a fost făcut după ce un șofer de autobuz de pe aeroport a trecut pe lângă el și i-a simțit damful. Acesta a sunat imediat la poliție.

Katsutoshi Jitsukawa a recunoscut că a băut două sticle de vin și circa 1,7 litri de bere în seara de dinainte de cursă.

Inspectorul de aviație Iain Goble a spus că a infracțiunea săvârșită de pilot putea să aibă consecințe „catrastrofale”.

Japan Airlines a prezentat scuze pentru acest incident și i-a asigurat pe pasageri că ia toate măsurile pentru ca aceștia să fie în siguranță, dând asigurări că a luat măsuri pentru ca astfel de incidente să nu mai aibă loc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri