Un politician promite că va impune prin lege o oră de somn la prânz, dacă va câștiga alegerile

Data publicării:
imagine cu un barbat in hamac
Foto: Guliver/Gettyimages

Vijai Sardesai, liderul partidului Goa Forward, din India, face o promisiune electorală mai puțin obișnuită. Sardesai spune că va face obligatorie o oră de somn, dacă va câștiga alegerile, scrie The Guardian.

Liderul partidului Goa Forward, partid care va intra în competiția electorală pentru alegerile de la începutul anului viitor, le promite alegătorilor că, dacă va câștiga, va impune prin lege siesta de o oră de somn, oricând între 13:00 și 16:00.

Sardesai, în vârstă de 51 de ani, insistă asupra unei sieste zilnice. „Siesta face parte din susegad, iar susegad este identitatea Goa. Dacă cei din afară nu respectă ritualul, vreau să îl fac lege. Pentru noi contează calitatea vieții, nu banii. Ne place ceea ce avem”, a spus Sardesai.

Susegad este cuvântul care descrie cultura relaxată din Goa, o regiune de pe coasta de vest a Indiei.

Vijai Sardesai se folosește și de cercetări medicale pentru a-și susține măsura pe care vrea să o impună. Cercetările pe care le citează arată că un pui de somn poate îmbunătăți performanța și memoria, poate ridica starea de spirit, poate face oamenii mai atenți și reduce riscul de atac de cord.

„Siesta te relaxează. Constat că, dacă nu o respect, mă simt obosit, nu pot funcționa”, a mai spus Sardesai.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri