Un porumbel a supraviețuit unei călătorii extraordinare de 13.000 de kilometri. Acum, autoritățile din Australia vor să-l omoare

Data actualizării: Data publicării:
Un porumbel a supraviețuit unei călătorii extraordinare de 13.000 de kilometri
Un porumbel a supraviețuit unei călătorii extraordinare de 13.000 de kilometri. Foto:: GettyImages

Un porumbel voiajor a supraviețuit unei călătorii extraordinare de 13.000 de kilometri, pornind din SUA peste Oceanul Pacific pentru a-și găsi o nouă casă în Australia. Dar autoritățile de aici consideră pasărea reprezintă risc de carantină și intenționează să o omoare, relatează Euronews.

Pasărea epuizată a ajuns într-o curte din Melbourne în 26 decembrie, potrivit proprietarului, Kevin Celli-Bird. Pasărea dispăruse după o cursă care a avut loc statul american Oregon, pe 29 octombrie.

Experții bănuiesc că porumbelul, pe care Celli-Bird la boteza Joe, după președintele ales al SUA Joe Biden, a călătorit pe o navă cargo pentru a traversa Pacificul.

Călătoria lui Joe a atras atenția presei australiene, dar și a Serviciului australian de Carantină și Inspecție, care are reguli stricte.

Celli-Bird a spus că autoritățile l-au sunat joi pentru a-i cere să prindă pasărea.

Au spus că, dacă vine din America, sunt îngrijorați că ar putea răspândi boli ale păsărilor”, a spus el.

Departamentul pentru Agricultură, care este responsabil pentru biosecuritate, a declarat că porumbelul „nu are voie să rămână în Australia”, deoarece „ar putea compromite securitatea alimentară a Australiei și populațiile de păsări sălbatice”.

American Racing Pigeon Union, cu sediul în Oklahoma, a confirmat că Joe este înregistrat pe numele unui proprietar din Montgomery, Alabama. Celli-Bird a spus că a încercat să contacteze proprietarul, dar până acum nu a reușit să dea de el.

Secretarul Asociației Naționale a Porumbeilor din Australia, Brad Turner, a spus că a auzit de cazuri de porumbei din China care au ajuns pe coasta de vest a Australiei la bordul navelor cargo, o călătorie mult mai scurtă decât cea a lui Joe/

Turner a spus că există riscul ca porumbeii din Statele Unite să fie purtători de boli exotice și a fost de acord că Joe ar trebui să fie omorât.

Deși sună dur pentru un om normal - ar spune că e o cruzime – Serviciul pentru carantină ar sprijini această idee”, a spus Turner.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri