Un post de televiziune rus a anulat difuzarea serialului lui Volodimir Zelenski din cauza unei glume la adresa lui Putin

Data publicării:
Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski Foto: Guliver/GettyImages

Un post de televiziune din Rusia a anulat difuzarea unui serial satiric în care joacă şi actualul preşedinte al Ucrainei, din cauza unei glume la adresa liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, scrie The Moscow Times.

În serialul intitulat "Servitorul poporului", la fel ca numele partidului lui Volodimir Zelenski, preşedintele ucrainean a interpretat rolul unui profesor de istorie devenit brusc şef de stat.

Primele trei episoade au fost difuzate miercuri, iar joi, seria a fost retrasă de pe post. De asemenea, telespectatorii au semnalat şi faptul că o scenă care făcea o trimitere la Vladimir Putin a fost eliminată complet.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin a declarat, joi, că nu are nicio legătură cu decizia postului de a anula difuzarea seriei. Întrebat dacă cenzura s-a înăsprit în media din Rusia şi dacă glumele cu Vladimir Putin au fost interzise, Dmitri Peskov a declarat că “răspunsul este nu la ambele întrebări”. Acesta a mai adăugat că preşedintele rus nu ar fi avut timp să urmărească serialul în care a jucat omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

În serialul realizat în perioada 2015-2019, Zelenski interpretează rolul unui profesor de istorie devenit în mod subit preşedinte, după ce a denunţat corupţia endemică din Ucraina. În timpul campaniei sale electorale, reale de data aceasta, Zelenski a cultivat imaginea unui om din popor care doreşte să "distrugă sistemul", strategie care şi-a arătat roadele, pentru că el l-a zdrobit în alegerile prezidenţiale din aprilie pe contracandidatul său, fostul preşedinte Petro Poroşenko, scrie Agerpres.

Postul care difuzează serialul a prezentat serialul în termeni laudativi, într-un comunicat, prezentându-l drept "o satiră originală a politicii moderne şi relaţiilor dintre popor şi putere în Ucraina".

Web editor: Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri