Un primar din Filipine obligă angajații din administrație să zâmbească în interacțiunile cu publicul

Data actualizării: Data publicării:
Kuya Aris Aguirre primar filipine
Foto: Kuya Aris Aguirre/ Facebook

Un primar din Filipine a ordonat ca toți angajații și oficialii din administrația locală să zâmbească în timp ce interacționează cu publicul. El a amenințat cu acțiuni disciplinare pe cei care nu se conformează, transmite The Guardian.

Aristotel „Aris” L Aguirre, primarul municipalității Mulanay din Quezon, a căutat să gestioneze o aparentă problemă a motivației scăzute în rândul personalului prin semnarea unui ordin executiv ce prevede o „politică a zâmbetului”.

Politica va fi una a programelor reprezentative ale administrației, spune ordinul, și va „oferi sinceritate prin arătarea unui sentiment de acalmie și o atmosferă prietenoasă”.

Ordinul prevede că ar trebui să existe „o conformare strictă” cu această politică printre „toate departamentele, birourile, unitățile și secțiile” când lucrează cu publicul, și că resursele umane ar trebui să ofere detalii, inclusiv cum va fi monitorizat personalul.

„Orice angajat/ oficial care este găsit prin acțiune adecvată să fi violat acest ordin va fi motiv suficient pentru obligații administrative, cu referire la legile, politicile, ghidurile, regulile și reglementările existente”, arată ordinul, care a fost datat cu 5 iulie.

Aguirre nu este singurul oficial care insistă ca membri unei administrații locale să fie mai veseli. Kevin Anarna, recent ales primar în Silang, la sud de Manila, a instrucționat de asemenea angajații să nu se încrunte, promițând un nou stil de serviciu.

„În primul rând, ar trebui ca: atunci când mergi astăzi la primărie, toți angajații să zâmbească. Încruntarea este interzisă”, a spus Anarna într-un discurs, potrivit ABS-CBN. „O parte din angajații noștri, nu știu dacă au fost concepuți din mânie”, a spus el.

Anarna a mai afirmat că oficialii și angajații ar trebui să poarte alb și nu culori care sunt asociate cu diferite grupuri politice, pentru a asigura că toți membrii publicului se simt la fel de bineveniți, ca urmare a alegerilor dezbinătoare. „Albul este culoarea noastră, ca să nu existe prejudecăți și pentru că suntem unul”, a spus el.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri