Un producător de tancuri din Rusia a publicat o carte ”patriotică” pentru copii

Data actualizării: Data publicării:
imagine poveste tanc

Uralvagonzavod, una dintre cele mai mari companii ruseşti din domeniul apărării a publicat o carte ”patriotică” despre tancurile sale, care se adresează elevilor şi copiilor preşcolari, informează BBC.com, citat de News.ro.

imagine poveste tanc
FOTO: latestnewsresource.com

Acel volum ilustrat, ”Aventurile micului tanc”, prezintă povestea unei jucării care este uitată din greşeală peste noapte în muzeul unei companii ce produce tancuri, Uralvagonzavod. Tancul miniatural petrece acea noapte ”întâlnindu-se” cu maşinile de luptă fabricate în acea uzină şi ascultând poveştile despre ”aventurile” acestora în ţări străine.

Scrisă de o cunoscută autoare de cărţi pentru copii din Rusia, Svetlana Lavrova, cartea ”îi învaţă pe copiii preşcolari despre aceste vehicule de luptă uluitoare, într-un mod accesibil şi captivant”, au precizat reprezentanţii companiei.

De asemenea, compania producătoare de tancuri consideră că acest proiect literar va stimula sentimentul de patriotism şi va trezi în rândul tinerilor interesul şi pasiunea pentru inginerie.

Compania Uralvagonzavod produce vehicule de luptă în Nijni Tagil din regiunea Ural de peste 80 de ani.

Acest proiect nu reprezintă prima incursiune a companiei ruse în universul cărţilor pentru copii.

Uralvagonzavod a publicat deja în urmă cu câţiva ani un volum destinat adolescenţilor, care poate fi găsit în bibliotecile şcolilor din regiune, şi a lansat de curând o continuare a acelei cărţi, care se adresează aceleiaşi categorii de cititori.

Mulţi dintre utilizatorii ruşi de pe reţelele de socializare consideră că ideea din spatele acestui proiect editorial este absurdă. ”E timpul să propunem ceva pacifist copiilor noştri”, a scris un internaut rus.

Un altul a distribuit un desen care îl reprezintă pe preşedintele Vladimir Putin citindu-i un fragment din acel volum cancelarului german Angela Merkel, care începe să plângă după ce aude următoarea frază: ”Şi atunci, micul tanc decide să meargă la Berlin”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri