Foto Un protestatar "Black Lives Matter" a cărat în spate un extremist rănit în timpul manifestațiilor din Londra

Data publicării:
Un afro-american cara un activist de extrema dreapta ranit pentru a-l proteja
Foto: Profimedia Images

Scene violente s-au desfășurat, sâmbătă, în Londra în timpul protestelor anti-rasism. În timpul ciocnirilor dintre manifestanți, activiști de extremă dreapta și poliție, un susținător al mișcării Black Lives Matter a cărat în spate un extremist rănit în timpul altercațiilor cu oamenii legii, scrie CNN. Imaginea a fost surprinsă lângă stația Waterloo.

Manifestații stradale au avut loc și vineri la Londra şi în alte oraşe, în ciuda faptului că prim-ministrul Boris Johnson a denunţat că mişcarea a fost "deturnată de extremişti cu intenţii violente".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Incidente asemănătoare s-au petrecut și în Paris, unde poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatrilor anti-rasism și a grupurilor extremiste care s-au infiltrat în demonstrații. Aceștia au adus mai multe pancarte cu mesajele: „Justiție pentru victimele rasismului anti-albi”. 

Vineri, sute de polițiști din Franța și-au aruncat cătușele pe jos, în semn de protest, față de acuzațiile de rasism cu care se confruntă. Participanții la manifestația din Paris au declarat că se simt insultați de criticile aduse de cetățeni, scrie BBC. Protestele au avut loc în mai multe orașe, printre care Paris, Lille, Rennes, Bordeaux și Toulouse.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri