Un român a murit în Cambodgia, după ce două bărci pline cu turiști s-au ciocnit

Data publicării:
Românul care a murit după ce două bărci cu turiști s-au ciocnit, în Cambodgia
Românul a murit după ce două bărci cu turiști s-au ciocnit, în Cambodgia

Un cetățean român a murit într-un teribil accident maritim care s-a produs în Cambodgia, lângă insula Koh Rong Samloem, din provincia Sihanouk. Bărbatul în vârstă de 35 de ani ar fi căzut în apă și s-ar fi înecat, după ce două ambarcațiuni turistice s-au ciocnit.

cetatean roman
Românul a murit după ce două bărci cu turiști s-au ciocnit, în Cambodgia

Una dintre bărci, la bordul căreia se aflau 16 turiști, s-a scufundat. Turiștii au reușit să se salveze și au fost preluați de o altă ambarcațiune, însă românul nu a reușit să mai iasă din apă. Pe pagina de Facebook a tânărului cunoscuții au lăsat mai multe mesaje de condoleanțe. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat decesul unui cetăţean român într-un accident maritim produs marţi în provincia Sihanouk, din Cambodgia. 

"Ambasada României la Hanoi are în atenţie cazul cetăţeanului român decedat în accidentul maritim produs la data de 27 noiembrie 2018, în provincia Sihanouk, Cambodgia. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la acest caz. În urma demersurilor ambasadei, autorităţile locale au confirmat faptul că victima este cetăţean român", se arată într-un răspuns al MAE, la solicitarea Agerpres

Potrivit MAE, Ambasada României la Hanoi monitorizează cu prioritate situaţia, menţine contactul în permanenţă cu autorităţile locale şi cu familia cetăţeanului român, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în limita competenţelor legale, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsufleţit şi eliberarea certificatului de deces.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri