Sari la conținut

Un român din Serbia a descoperit înlocuitorul de cafea din sfeclă roșie

 

"Cafeaua" din sfeclă roşie are efect terapeutic asupra organismului uman

"Cafeaua mea, înregistrată ca marcă sub denumirea de „Sorogat cafe na bazi svekle”, este rezultatul unor cercetări pe care le-am început în anul 2012. Produsul este unic în lume”, a spus, pentru Agerpres, Nicolae Cotârlă, cel care a descoperit cafeaua din sfeclă roşie.

Potrivit acestuia, tehnologia de obținere a "cafelei din sfeclă", deși poate părea simplă, este foarte complicată, pentru că necesită anumite faze de prelucrare a sfeclei roșii, cea mai importantă fiind deshidratarea legumei.

"Am pus la punct o instalație de procesare și o linie de ambalare și vidare. A fost costisitor pentru mine, dar a meritat. Am satisfacția că am contribuit la protejarea persoanelor care au făcut un viciu din consumul cafelei”, a precizat Nicolae Cotârlă.

Produsul său se comercializează în cantitate mare pe piețele din Serbia și Germania, având reputația că poate fi utilizat fără riscuri de cardiaci, diabetici, femei gravide, chiar și de copii, datorită conținutului bogat în vitamine (A, B, C și PP), proteine și minerale.

Românul spune că produsul său nutritiv are un efect terapeutic asupra organismului uman și poate fi utilizat cu succes în tratarea anemiilor, virozelor și a imunității scăzute.