Un român închis în Austria pentru crimă le-a făcut după câteva luni anchetatorilor o mărturisire șocantă

Data actualizării: Data publicării:
inchisoare
FOTO: Getty Images

Un român de 23 de ani arestat la Graz, în Austria, după ce, în luna februarie, a omorât o femeie în apartamentul ei, le-a făcut acum o mărturie șocantă anchetatorilor: cu câteva zile înainte de această crimă a mai ucis o altă femeie, la Zurich, în Elveția, femeie care era iubita fratelui său.

Procurorul Christian Kroschl, de la Parchetul din Graz, a confirmat miercuri pentru presa austriacă că românul a fost deja interogat de anchetatori elvețieni în legătură cu crima de la Zurich.

Victima din Elveția, în vârstă de 54 de ani, a fost găsită în casă la câteva săptămâni după ce a fost omorâtă, pe 22 ianuarie. Tânărul de 23 de ani a locuit temporar în casa femeii, fratele său fiind plecat în România. După ce a ucis-o, a fugit în Austria.

Pe 6 februarie, la Graz, a cunoscut o femeie de 41 de ani, pe care a însoțit-o în apartamentul ei, unde a ucis-o cu mai multe lovituri de foarfecă. Când a fost prins a declarat că după crimă a vrut să se sinucidă, dar s-a răzgândit și a decis că mai bine ar fi să își șteargă urmele incendiindu-i cadavrul.

Vecinii au observat fumul și au alertat autoritățile. După numai câteva ore a fost prins și românul de 23 de ani. Era deja în arest când a fost descoperit, pe 11 februarie, cadavrul primei femei pe care a omorât-o. Anchetatorii l-au avut încă de atunci pe lista de suspecți, însă cazul avea multe neclarități.

Acum, după ce a recunoscut și crima din Elveția, românul spune că nu și-a dat seama de ceea ce face, pentru că era băut și sub influența drogurilor.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri