Un schior american a adoptat cinci câini fără stăpân din Soci

Data publicării:
gus

Dincolo de antrenamente, competiţii şi rivalităţi, sportivii veniţi la Soci din toată lumea vorbesc şi despre soarta câinilor fără stăpân. Impresionat de faptul că pe animale le aştepta o moarte cruntă, doar pentru a nu ştirbi imaginea unei olimpiade şi aşa extrem de controversate, americanul Gus Kenworthy a hotărât să facă ceva. A mers la un adăpost şi a adoptat câteva dintre patrupedele aflate acolo.

„Este o întreagă familie, o căţeluşă şi cei patru pui ai săi. Nu ştiu exact ce vârstă au puii sau din ce rasă, seamănă cu câinii-lup. Sunt încântat şi aşa cum îi spuneam zilele trecute şi prietenului meu Robin, tot ceea îmi doresc este să plec de la Soci cu o medalie şi câţiva căţei”, a spus Gus Kentworthy.

Evident, oricine vrea să adopte cinci câini dintr-un foc îşi asumă o mare responsabilitate. Atletul american este conştient de acest lucru, dar asta nu îl descurajează.

„Nu ştiu sigur dacă îi voi păstra pe toţi, dar categoric îi voi lua pe toţi cu mine când mă voi întoarce în Statele Unite”, a mai spus sportivul.

Nici ruşii nu sunt incomplet insensibili la soarta câinilor fără stăpân. Magnatul Oleg Deripasaka, cu o avere de 8 miliarde de dolari s-a implicat personal în salvarea animalelor. Nimeni nu ştie exact câţi bani a cheltuit pentru adăposturile apărute peste noapte la periferia oraşului Soci, dar asociaţiile pentru protecţia animalelor speră ca exemplul omului de afaceri să fie urmat şi de alţi miliardari ruşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri