Un șofer din convoiul lui Trump, reţinut de autorități. Ce a descoperit Secret Service în bagajul său

Data publicării:
Hillary Clinton And Donald Trump Face Off In First Presidential Debate At Hofstra University
Foto: Guliver/GettyImages

Un şofer din convoiul preşedintelui american Donald Trump, care şi-a petrecut weekendul prelungit la reşedinţa din Florida, a fost reţinut scurt timp în weekend, pentru că a trasportat o armă de foc în bagaje, potrivit Secret Service, însărcinat cu protecţia preşedintelui, scrie AFP, citată de news.ro.

Hillary Clinton And Donald Trump Face Off In First Presidential Debate At Hofstra University
Foto: Gulliver/GettyImages

Arma a fost descoperită în timpul unui control de securitate, duminică dimineaţa, în bagajele şoferului, care urma să conducă un vehicul care transporta presa de la Mar-a-Lago, reşedinţa preşedintelui, la terenul de golf unde Trump s-a dus să facă o partidă.

”Individul se afla în mod legal în posesia unui obiect interzis (o armă de foc) în afara perimetrului de securitate”, a precizat Secret Service într-un comunicat.

Şoferul, care nu a fost identificat, a declarat presei că a uitat să lase arma în maşina personală, înainte să-şi preia postul.

El a fost interogat timp de aproximativ o oră, după care a fost eliberat şi trimis acasă.

Toţi şoferii au fost înlocuiţi, după incident, a anunţat Casa Albă.

”Nicio persoană aflată sub protecţia Secret Service nu s-a aflat în pericol sau a fost ameninţată” de acest incident, a subliniat serviciul de protecţie a personalităţilor.

Acest incident a avut loc la câteva zile după un atac armat sângeros într-un liceu situat în apropierea reşedinţei lui Trump.

Nikolas Cruz, un fost elev al Liceului Marjory Stoneman Douglas din Parkland, a deschis focul cu o puşcă semiautomată, miercuri, pe culoarele instituţiei. El a omorât 17 persoane, majoritatea adolescenţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri