Un supliment alimentar i-a distrus ficatul unui bărbat: Am avut un șoc când m-am văzut în oglindă

Data publicării:
jim mccants

Jim McCants a consumat capsule de ceai verde pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate, la vârsta de 50 de ani. Medicii lui au spus însă că din cauza acestor suplimente alimentare, bărbatul a avut nevoie urgentă de transplant de ficat.

Jim McCants, din Texas, a decis când avea vârsta de 50 de ani să ia suplimente alimentare de ceai verde pentru a-și îmbunătăți stilul de viață și pentru a preveni diverse afecțiuni care apar odată cu îmbătrânirea.

„Tatăl meu a murit de infarct la 59 de ani. Eram determinat să am grijă de mine să trăiesc cât mai mult”, spune McCants.

La aproximativ, două, trei luni de când a început tratamentul cu suplimentele de ceai verde, bărbatul a început să se simtă rău.

Soția lui a observat că acesta arăta bolnav, el având tenul și ochii îngălbeniți.

„Am avut un șoc când m-am văzut în oglindă”, povestește McCants.

Medicii i-au descoperit bărbatului leziuni severe hepatice. Au eliminat repede varianta că acestea ar fi apărut din cauza alcoolului, întrucât bărbatul consuma „aproximativ șase beri pe an” și era nefumător. De asemenea, el nu luat pastile pentru alte afecțiuni.

Medicii au făcut atunci legătura cu consumul capsulelor de ceai verde, potrivit BBC.

„Atunci când consumăm cantități modeste de ceai verde, suntem în siguranță. Apare însă un risc atunci când capsulele pe care le luăm sunt mai concentrate”, explică Herbert Bonkovsky, profesor la Universitatea de Medicină din Carolina de Nord.

Oamenii de știință spun că un ingredient numit Epigallocatechin-3-gallate (EGCG), cel mai abundent în ceaiul verde, ar avea potențial toxic. Un anumit număr de factori i-ar face însă pe anumiți oameni vulnerabili la EGCG, incluzând moșternirea genetică.

Antioxidanții reprezintă un grup de vitamine și alți compuși care au proprietăți miraculoase asupra sănătății. Ei luptă cu radicalii liberi, care distrug celulele, proteinele și chiar ADN-ul, îmbătrânindu-ne și făcundu-ne mai vulnerabili să ne îmbolnăvim.

Unii oameni de știință sunt de părere însă că un anumit nivel de radicali liberi ar putea fi benefic pentru organismul uman.

Jim McCants a primit rapid un ficat nou, chiar a doua zi după ce a aflat că are nevoie de transplant.

Acum el trăiește cu probleme serioase de sănătate, printre care insuficiență renală și durere cronică de abdomen, care au rezultat în urma transplantului.

Bărbatul a dat în judecată Vitacost, firma de la care cumpărat capsulele de ceai verde.

Reprezentații Vitacost nu au comentat cazul bărbatului însă au anunțat că „iau foarte în serios siguranța și calitatea suplimentelor alimentare Vitacost”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri