Un supravieţuitor al atacurilor de la 11 septembrie 2001 a murit în atentatul terorist din Kenya

Data publicării:
jason-spindler-fb
Foto: Facebook/Jason Spindler

Jason Spindler, un om de afaceri american, supravieţuitor al atacurilor de la 11 septembrie din New York, a murit în atentatul terorist din Kenya, scrie News.ro.

jason-spindler-fb
Foto: Facebook/Jason Spindler

Jason Spindler se află printre cei ucişi marţi într-un atac terorist la un hotel din Nairobi, a informat compania pe care el a fondat-o. El ar fi împlinit 41 de ani săptămâna viitoare, au declarat părinţii săi pentru postul KTRK.

Spindler era consilier pentru investitori, au declarat părinţii săi iar acest lucru l-ar fi adus în Nairobi.

El era fondatorul, CEO şi directorul de management al I-DEV International, o firmă de consiliere care încearcă să crească afacerile din ţările în curs de dezvoltare.

Înainte să îşi înfiinţeze propria companie, el a lucrat la World Trade Center în New York. Spindler a ajuns târziu la locul de muncă pe 11 septembrie. El ieşea de la metrou în momentul în care primul turn a picat.

Ulterior, el s-a alăturat programului de voluntariat Peace Corps în Peru. Acolo, el a ajutat fermierii să se dezvolte pentru a-şi putea vinde produsele către pieţe mai mari.

Conform biografiei sale de pe site-ul I-DEV, el a contribuit la creşterea unei companii de agricultură care a ajuns să valoreze şapte milioane de dolari în perioada petrecută în Peru.

Spindler a ajutat la creşterea a peste 100 de afaceri medii sau mici în ţările aflate în curs de dezvoltare.

„Ne este dor de el. Este atât de trist că o persoană tânără, inteligentă este pierdută din cauza terorismului”, a afirmat mama sa, Sarah Spindler, pentru NBC News.

Douăzeci şi una de persoane au fost ucise în atacul de marţi într-un complex hotelier la Nairobi de către islamişti radicali.

Gruparea islamistă somaleză Al-Shabaab, care a revendicat marţi atacul, a anunţat miercuri că a acţionat ca represalii faţă de transferul Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor jihadiste SITE.

Cei cinci atacatori din cadrul grupării Al-Shabaab, afiliată Al-Qaida, s-au baricadat timp de 20 de ore şi au fost ucişi toţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri