Un tânăr din SUA şi-a revenit după ce a fost în moarte cerebrală

Data publicării:
sam

„Oamenii au spus că nu-mi voi mai mişca degetele. Oamenii au spus că nu voi mai vorbi. Oamenii au spus că nu voi mai merge, dar eu am decis să trăiesc”, spune Sam Schmid.

În octombrie 2011, după ce a suferit un grav accident rutier, nimeni nu-i mai dădea nicio şansă de supravieţuire pentru că nu mai avea activitate cerebrală. Tânărul a fost la un pas de a fi deconectat de la aparate, iar organele sale să fie donate. Doctorii au cerut familiei să mai aştepte o săptămână. Iar Sam a mişcat două degete pentru a arăta că este încă viu.

„Primul lucru pe care mi-l amintesc este că m-am trezit la terapie intensivă, mă întrebam ce caut acolo. Aveam leziuni pe creier, mi-au descoperit un anevrism, care mi-a provocat un accident cerebral”, povestește Sam Schmid.

Au urmat doi ani şi jumătate de recuperare la un centru specializat din Phoneix, unde Sam Schmid a învăţat din nou să meargă, să mănânce, să vorbească şi să râdă. Acum, tânărul este refăcut după accidentul care aproape l-a ucis, şi-a reluat cursurile universitare şi vrea să devină tehnician veterinar.

„Dacă îţi pui în cap, poţi reuşi să-ţi revii aşa ca mine. Este nevoie de muncă grea, concentrare şi perseverenţă”, spune el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri