Sari la conținut

Un ton de peste 200 kg, vândut pentru 636.000 de dolari

Un exemplar uriaș de ton cu aripioară albastră a fost vândut, joi, contra sumei de 74,2 milioane de yeni (636.000 de dolari) în Tokyo, la prima licitație din acest an organizată la principala piață de pește din această țară, scrie Agerpres.

ton

Tonul de 212 kilograme, evaluat la 350.000 de yeni pe kilogram la piața de pește Tsukiji fish din Tokyo, a fost vândut unui important lanț de restaurante, Sushi Zanmai.

Peștele a fost prins în largul coastei nordice a Japoniei, renumită drept unul dintre cele mai bune teritorii pentru pescuit din țară.

„Cred că este puțin cam scump, dar mă bucur că am reușit să câștig licitația pentru acest ton care arată foarte bine și are o mărime bună”, a declarat președintele companiei câștigătoare, Kiyoshi Kimura. „Îmi doresc ca în curând clienții noștri să aibă ocazia să-l guste”, a mai spus acesta.

Kimura a cumpărat cel mai scump ton pentru cel de-al șaselea an la rând la prima licitație a anului organizată la piața de pește Tsukiji.

Suma plătită joi pentru un ton este a doua cea mai mare din 1999 de când au început să fie înregistrate aceste date în Japonia. Recordul a fost atins în 2013 când un astfel de pește a fost cumpărat în schimbul sumei de 155,4 milioane de yeni.

Pe aceeași temă

Povara datoriilor revine

MUNCHEN - Creșterea economică globală accelerează. Dar, înainte să deschidem șampania, trebuie să admitem că sporirea...