Un turist a fost ucis de un elefant în timpul unui safari într-un parc din Uganda

Data publicării:
elefant african
Foto: Profimedia Images

Un turist saudit a murit după ce fost călcat în picioare de un elefant în timpul unui safari într-un parc din Uganda, a anunţat miercuri un responsabil oficial din domeniul faunei sălbatice.

Incidentul a avut loc marţi în Parcul Naţional Murchison Falls, după ce bărbatul a părăsit vehiculul cu care se deplasa împreună cu prietenii săi, potrivit unui comunicat emis de purtătorul de cuvânt al Autorităţii pentru Faună Sălbatică din Uganda, Bashir Hangi.

"S-au oprit din drum, iar turistul a coborât din mașină. Atunci elefantul s-a năpustit asupra lui şi l-a ucis pe loc", a declarat Hangi, citat de The Guardian.

Responsabilii parcului au precizat că poliţia va investiga moartea bărbatului saudit, pe numele său Ayman Sayed Elshahany, şi va revizui protocoalele de securitate pentru a "preveni repetarea unor astfel de incidente".

Atacuri ale animalelor sălbatice din ţara din Africa de Est au avut loc şi în trecut. În 2018, un leopard l-a ucis pe fiul de trei ani al unuia dintre gardienii din alt parc naţional, situat în vestul ţării.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri