Un turist a ghicit din prima cifrul unui seif care era nedeschis de 4 decenii. Șansele erau de 1 la 216.000

Data publicării:
seif canada
Foto: Stephen Mills

Un canadian a deschis din prima încercare un seif care stătea închis de câteva decenii, într-un muzeu. Bărbatul a ghicit din prima codul de cifre, scrie BBC News.

Stephen Mills vizita Muzeul Vermilion Heritage împreună cu familia sa și și-a încercat norocul pe seiful din fier, doar pentru amuzament. Oficialii muzeului din Alberta încercaseră ani de zile să deschidă seiful, însă nu reușiseră, iar cutia stătea închisă încă din anii '70.

Zeci de experți încercaseră să descifreze codul și să deschidă seiful, testând tot felul de variante de cifre și contactând foști angajați ai hotelului Brunswick, acolo unde a fost găsit seiful, care datează din 1907. Seiful era pus la dispoziția tuturor vizitatorilor muzeului, care doreau să își încerce norocul, însă niciunul nu a avut succes până la Stephen Mills.

Mills a observat că numerele de pe cifru erau de la 0 la 60, așa că a testat codul 20-40-60. „Mi-am dat seama că nu mai fusese deschis de mult timp, pentru că a căzut praf din încuietoare. Am fost extrem de entuziasmat când am văzut că ușa s-a deschis”, a spus el.

Din păcate, înăuntrul seifului Mills nu a descoperit vreo avere. Seiful conținea doar o factură veche și un carnețel pentru a nota comenzile clienților restaurantului de la hotel.

Jeffrey Rosenthal, profesor al Universității din Toronto, spune că șansele de a deschide seiful din prima încercare erau de 1 la 216.000, în condițiile în care numerele codului mergeau de la 0 la 60.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri