Un ziar din Hong Kong prezintă detalii șocante despre execuția unchiului lui Kim Jong-un

Data publicării:
Kim Jong-un -AFP Mediafax Foto-KCNA-3

 

Execuția a fost anunțată de Phenian la 13 decembrie. S-a presupus că Jang Song Thaek a fost executat prin împușcare, dar acest lucru nu fusese precizat, scrie Huffington Post.

Însă acum, un ziar pro-China din Hong Kong, Wen Wei Po, scrie că Thaek a fost executat într-un mod barbar: a fost dezbrăcat, aruncat într-o cușcă și asupra sa au fost asmuțiți 120 de câini, care fuseseră înfometați timp de trei zile. Cinci dintre colaboratorii săi au avut un sfârșit similar. Procedura este numită „quan jue”. Execuția ar fi fost supervizată personal de liderul de la Phenian, Kim Jong-un.

Informația nu poate fi confirmată din surse independente. „Faptul că informația apare într-un ziar controlat de Beijing arată însă un lucru: Chinei nu îi mai pasă de relațiile sale cu regimul lui Kim”, scrie presa asiatică, printre care Straits Times.

Liderul de la Phenian a vorbit despre execuția unchiului său în mesajul de Anul Nou adresat națiunii. Kim Jong-un a spus că țara va deveni și mai puternică după ce a eliminat „un gunoi” .

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri