Una dintre cele mai vechi afaceri de pe internet a fost vândută cu 9 miliarde $

Data publicării:
Aniversarea a primei tranzactii online
Foto: Guliver / Getty Images

Gigantul eBay şi-a vândut afacerea de anunţuri de mică publicitate pentru 9,2 miliarde de dolari. Noul proprietar este compania norvegiană Adevinta, cel mai mare actor din sectorul digital, scrie CNN.

În epoca Google şi Facebook, anunţurile de mică publicitate nu sunt tocmai o afacere uriașă: acestea au constituit doar 3% din piaţa de publicitate online din 2019, care s-a situat la valoarea de 125 miliarde de dolari, potrivit Interactive Advertising Bureau. Cu toate astea, a fost o zi în care Craigslist şi compania care a devenit eBay Classifieds au fost printre cele mai mari platforme de publicitate online.

Ca parte a tranzacției, eBay va primi 2,5 miliarde de dolari, numerar, și 540 de milioane de acțiuni Adevinta. Acest lucru va oferi eBay expunerea continuă la activitatea clasificată, generând în același timp venituri.

"Această vânzare creează oportunități pe termen scurt și pe termen lung pentru acționari și clienți, permițându-ne în același timp să fim implicați în activitățile de viitor ale afacerii", a declarat marți, directorul general al eBay, Jamie Iannone, care l-a înlocuit pe David Wenig în aprilie.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri