Una dintre victimele accidentului aviatic din San Francisco a fost călcată de un camion de pompieri

Data publicării:
5866070-AFP Mediafax Foto-Justin Sullivan 1

Una dintre cele două adolescente care au murit după prăbuşirea zborului Asiana 214 la San Francisco a fost călcată de un camion de pompieri în timpul operaţiunilor de salvare, a transmis vineri poliţia, în timp ce autopsia este în curs pentru a determina cauza morţii.

Actualizare 07.30

O a treia victimă a murit din cauza rănilor suferite

O a treia persoană, rănită la 6 iulie în prăbuşirea zborului Asiana 214 la San Francisco, a murit din cauza rănilor suferite, a anunţat vineri spitalul general din San Francisco. Victima, o minoră a cărei stare era critică de o săptămână, a murit vineri dimineaţă, a precizat spitalul într-un comunicat.

Acest deces se adaugă celor ale două adolescente chineze, declarate decedate în ziua accidentului.

_____________________________________

Două adolescente chineze au murit sâmbătă după prăbuşirea la aterizare a unui Boeing 777 al companiei Asiana Airlines, iar o a treia persoană a murit vineri la spital din cauza rănilor suferite. Accidentul s-a soldat de asemenea cu 181 de răniţi, dintre care doi sunt încă în stare "critică", scrie Mediafax.

Una dintre cele două adolescente a fost călcată cel puţin o dată de un camion de pompieri în timpul operaţiunilor de salvare, a declarat pentru AFP Albie Esparza, purtător de cuvânt al poliţiei din San Francisco (SFPD).

Pompierii din San Francisco, care au intervenit pe pistă pentru a stinge incendiu survenit în avion după prăbuşire, au informat poliţia despre „posibilitatea” ca unul dintre camioanele lor să fi călcat o victimă.

O anchetă a fost imediat deschisă de SFPD. „Camioanele stingeau flăcările cu o spumă anti-incendii”, a precizat Esparza. „Aparent, aceştia au acoperit solul cu această spumă albă şi cred că victima era pe pământ, acoperită de spumă şi nimeni nu a văzut-o”.

„În timp ce camionul se deplasa, corpul victimei a fost descoperit întins pe urmele lăsate de vehicul”, a adăugat el.

„Aşteptăm acum ca institutul medico-legal al comitetului San Mateo să determine cauza morţii”, pentru a şti dacă adolescenta era deja moartă sau nu când a fost călcată de pompieri.

Primele rezultate ale anchetei asupra cauzelor prăbuşirii, realizată de agenţia americană de securitate a transporturilor (NTSB) arată că avionul avea viteză prea mică şi zbura prea jos la apropierea sa de pista de aterizare.

Coada aparatului s-a detaşat după ce a lovit un dig ce separa pista de apă. Avionul s-a prăbuşit apoi, luând foc.

Zborul 214 al Asiana, a doua companie sud-coreeană, transporta 307 persoane, dintre care 16 membri ai echipajului. Trei au murit, 181 sunt rănite iar 123 au scăpat nevătămate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri