Una dintre zonele turistice preferate de români, sub ape. „Am văzut mulţi turişti care au încercat să plece, dar nu au reuşit”

Data publicării:
BET Presents: 2017 Soul Train Awards - Red Carpet & Arrivals
LAS VEGAS, NV - NOVEMBER 05: Joe Jackson attends the 2017 Soul Train Awards, presented by BET, at the Orleans Arena on November 5, 2017 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Paras Griffin/Getty Images for BET)

Paradisul ascuns din Halkidiki a fost lovit în plin de forţa puhoaielor. Străzile s-au transformat în râuri, apele au rupt asfaltul, au scos pomi din rădăcini şi au inundat case, curţi şi magazine.

Zeci de vehicule au fost avariate de pietrele şi lemnele aduse de torentele. Unele maşini au fost luate de ape şi au ajuns până în mare. În mijlocul apelor revărsate sunt şi mulţi români aflaţi în vacanţă în această perioadă în Grecia.

Speriaţi, unii dintre ei şi-au scurtat concediul sau chiar şi l-au anulat.

A plouat încontinuu, de la 12 până noaptea târziu. Am văzut ieri foarte mulţi turişti care au încercat să plece, dar nu au reuşit, pentru că drumurile au fost închise. Plajele sunt afectate de viituri, multe bărci sunt pline cu apă, foarte multe hoteluri au fost inundate”, relatează Laura Vieru, jurnalist Digi24.

Un râu a ieşit din matcă, iar apele revărsate au luat cu ele maşinile aflate pe o şosea. Un tânăr rămas în vehculul care plutea în mijlocul puhoaielor a fost salvat de pompieri.

Ploile torenţiale au desenat scene apocaliptice şi într-o suburbie a Atenei.

Imaginile surprinse de localnici arată cum apa strânsă pe străzi trecea de jumătate de metru. Este pentru a doua oară în mai puţin de un an când pe aceşti oameni îi loveşte viitura. În noiembrie, 24 de oameni au murit în urma ploilor torenţiale şi a inundaţiilor extreme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri