Undă de șoc pe bursele din întreaga lume, după prăbușirea indicelui Dow Jones

Data actualizării: Data publicării:
scadere bursa economie globala_shutterstock_349461494
Foto: Shutterstock

Bursele din Asia înregistrează marţi o nouă zi de scădere, după ce pieţele din Statele Unite au înregistrat luni cea mai mare contracţie din 2011, informează News.ro citând Bloomberg. De asemenea, marți, și bursele europene au deschis pe pierdere. 

scadere bursa economie globala_shutterstock_349461494
Foto: Shutterstock

Marți dimineață, bursa de la Londra a deschis pe o pierdere de 3,5%, în timp ce bursa de la Frankfurt a scăzut cu 3,7 la sută.

Indicele Bursei de la Tokyo, Nikkei 225, a înregistrat scăderi şi de 5%, iar cel al Bursei de la Shanghai a coborât cu 3,4%. Aceasta este cea de-a doua zi de scădere pentru bursele asiatice, după ce pieţele din Statele Unite au raportat luni cea mai mare contracţie din 2011 până în prezent.

Astfel, indicele Dow Jones Industrial a scăzut luni cu circa 5%, iar S&P 500 şi Nasdaq Composite cu circa 4%. Volatilitatea crescută de pe pieţe a determinat o reacţie inclusiv din partea Casei Albe.

„Suntem întotdeauna îngrijoraţi când piaţa îşi pierde din valoare, dar suntem încrezători în fundamentele economiei”, a declarat luni, pentru CNBC, un oficial al Casei Albe.

Aceste scăderi sunt considerate surprinzătoate de unii analişti, în condiţiile în care nu există un motiv clar, iar contextul economic era unul pozitiv, datele indicând continuarea trendului de creştere a economiei şi de scădere a şomajului.

Explicații pentru scăderea burselor în întreaga lume. Cât de afectată va fi România

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri