Undă verde pentru exportul de canabis medicinal în Israel

Data publicării:
canabis

Israelul începe exportul de canabis medicinal. Guvernul condus de Benjamin Netanyahu şi-a dat acordul, pe motiv că va obţine astfel venituri însemnate din acest comerţ, iar agricultura va avea de câştigat graţie investiţiilor în culturile de cânepă indiană.

Potrivit estimărilor oficiale, exportul de canabis medicinal ar putea aduce la buget aproape 300 de milioane de dolari anual. Producătorii israelieni sunt oricum deja printre cei mai mari producători din domeniu şi insistau de multă vreme să li se permită să exporte canabis.

În cel mult nouă luni, firmele din Israel îşi vor putea vinde produsele şi în alte ţări. Nu toată lumea este mulţumită de legea care permite exportul de canabis medicinal. Există temerea că odată cu cadrul legal, va creşte brusc consumul de droguri uşoare, iar comerţul va fi greu de controlat.

Shai Babad, Ministerul israelian de Finanţe: Produsul este destinat în primul rând suferinzilor de Parkinson, cancer şi alte afecţiuni, pentru diminuarea durerilor. Potrivit estimărilor, comerţul mondial cu canabis în scop medical se situează între 25 şi 30 de miliarde de dolari şi este în plină dezvoltare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri