Unde își petrec Crăciunul liderii lumii

Data publicării:
obama

Barack Obama, soţia şi fetele lui se bronzează de Crăciun în Hawaii, pentru al şaselea an la rând. Familia prezidenţială se răsfaţă într-o vilă pe malul Oceanului, într-o zonă unde chiria costă 25.000 de dolari pe săptămână.

Liderul de la Casa Albă nu s-a sfiit să recunoască. Îşi doreşte să guste plăceri simple. Să stea la soare şi să doarmă.

Cancelarul Germaniei a ales o vacanţă care i se potriveşte. Activă. A plecat la schi în Elveţia. Angela Merkel îşi petrece sărbătorile în exclusivistul Saint Mortiz, după ce şi-a adjudecat fără emoţii al treilea mandat în frunte guvernului de la Berlin.

Conservatoare, Regina Elisabeta nu pleacă din Anglia. Îşi petrece sărbătorile la castelul Sandringham din Norfolk. Anul acesta, Crăciunul va fi unul de vis. În acelaşi palat vor primi cadouri trei moştenitori ai coroanei: Prinţul Charles, prinţul William şi fiul lui, George. Suverana Marii Britanii se confruntă, însă, cu o problemă: are prea mulţi invitaţi, iar o parte dintre aceştia vor fi cazaţi în camerele servitorilor.

În schimb, la Paris, sărbătorile nu vor fi prea vesele. Preşedintele Franţei are cea mai scăzută cotă de popularitate pe care a avut-o un lider din Hexagon în ultimii 55 de ani. Francois Hollande a anunţat că nu pleacă în vacanţă, ca să aibă timp să rezolve problemele ţării. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri