Ungaria cere forță comună la granița UE, Austria mobilizează armata la frontieră

Data publicării:
refugiati-granita-austria-agerpres-5-2.9.2015

FOTO: Agerpres

Diplomatul, care a salutat decizia Germaniei de a reintroduce temporar controalele la frontiera Schengen, spune că Grecia nu este capabilă să îşi apere singură frontierele, care sunt și frontierele externe ale Uniunii Europene, și astfel refugiații reușesc să pătrundă în Europa, motiv pentru care UE trebuie să se implice. Iar acest lucru poate fi făcut printr-o forţă specială a UE la care să participe toate statele membre.

Noi am propus, prin reprezentantul nostru permanent la Bruxelles, ca UE să adopte cât mai urgent o decizie ca împreună, cu folosirea resurselor europene, să protejăm graniţa externă a Greciei pentru că în mod evident Grecia nu este capabilă de acest lucru. Noi suntem gata să participăm la această operaţiune, să trimitem grăniceri şi poliţişti, să alocăm o contribuţie masivă dacă această decizie va fi luată la nivel de UE”, a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

  Pe de altă parte, Austria va trimite de îndată armata să asiste poliția în gestionarea fluxului de imigranți care vin majoritar din Ungaria, a anunțat luni cancelarul Werner Faymann. Viena va mobiliza 2.200 de oameni „în următoarele două ore” pentru a asista poliția la controlul frontalier, acolo unde este necesar, a precizat Faymann într-o conferință de presă.

Anunțul vine în condițiile în care Germania a anunțat că reintroduce controalele la frontiere, suspendând temporar acordul Schengen. Un anunț similar a venit duminică și din partea Cehiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri